Maku- ja taidenautintoja Saimaan rannalla
Julkaistu - Pia BehmAika tuntuu pysähtyvän. Nautiskelen kahvikupposen ja herkullisen vohvelin äärellä ihastuttavan Inkeritalon kahvilan hitaasta tunnelmasta. Saimaa kimaltelee ikkunoiden takana, ja vanha puutalo imee itseensä kaikki äänet. Taidegraafikko Kirsi Neuvonen kertoilee tämän kesän Luontopolku-näyttelystään. Olemme juuri kiertäneet näyttelyn läpi, ja on vaikea uskoa, että Neuvonen on nähnyt Inkeritalon ensimmäisen kerran eilen, kun tuli rakentamaan näyttelyä. Tuntuu aivan siltä, että näyttely olisi rakennettu täysin tilan ehdoilla, niin upeasti se sopii talon tunnelmaan ja väreihin.
Tämän kesän näyttelyssä on lähes 40 työtä, joten kyse on täysiverisestä näyttelystä. Neuvonen kertoo, että häntä kiehtoo suomalainen taidehistoria, ja tässä Punkaharjun näyttelyssä onkin useita suomalaisen taidehistorian merkkiteoksista vaikutteita saanutta työtä. Oma suosikkini näyttelyn teoksista on Gallen-Kallelan Poika ja varis -työstä innoitusta hakenut Tyttö ja harakka.
Neuvonen etsii menneiden taiteilijoiden teoksista yhtäläisiä kiinnostuksen kohteita, ajatonta tunnesidettä ja polkua, jota pitkin hän haluaa kulkea teoksen äärelle yhdessä esikuvien kanssa. Neuvoselle luontainen lähestymistapa taiteeseen on leikkisä, mutta kunnioittava. Taidehistoria on hänelle peili, joka kautta voi lähestyä ja tutkia eri elämän osa-alueita.
Neuvonen on tuonut Inkeritaloon myös suurikokoisia pukuteoksiaan. Pukuteema on toistunut hänen tuotannossaan yhä uudestaan ja uudestaan aina 1980-luvun lopulta lähtien. Puku aiheena muuntuu moneksi, ja tämän näyttelyn töissä puvut ovat osa luontoa, kuten näissä Luonnonhelmassa-teoksissa.
Neuvonen on savonlinnalaisille tuttu nimi, sillä hänellä oli useampana vuonna taidegrafiikkanäyttely Retretissä. Hän on myös opiskellut Savonlinnan taidelukiossa. Neuvonen kertoo, että oli helppo tehdä päätös Punkaharjun kesänäyttelystä, sillä seutu on tuttua ja on mukava järjestää näyttely vilkkaalla kesälomaseudulla.
Monenlaista ohjelmaa
Kirsi Neuvosen näyttelyn ja herkullisten vohvelien lisäksi Inkeritalo tarjoaa kesän ajan monipuolista ohjelmaa. Esimerkiksi 27.6. – 10.7. välisenä aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla lasipulloksylofonilla soitettua livemusiikkia, kun pietarilainen Fedor Grigorev & The Well-Tempered Bottles esiintyy päivittäin klo 18-19 ja 19.30-20.30. Muuhun ohjelmatarjontaan voi tutustua Kruunupuiston nettisivuilla.
Inkeritalon kanssa samassa pihapiirissä sijaitsee myös tyylikkäästi entisöity saunarakennus ja upea huvila Urhola. Yhdessä nämä muodostavat hienon kokonaisuuden, jota voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin.
Inkeritalon kahvilan osoite: Kruunupuisto, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju
Oravi – leppoisaa lomailua Saimaalla
Oravi – tuo leppoisan ja aidon suomalaisen lomailun kotipesä Saimaalla. Oravissa ei hötkyillä, siellä nautiskellaan Saimaan parhaista paloista; upeasta järviluonnosta ja sen antimista,…
Edullisesti oopperaan
Toisinaan kuulee sanottavan, että joku haluaisi kovasti Savonlinnan Oopperajuhlille, mutta osallistuminen on liian kallista. Savonlinnan Oopperajuhlat tarjoaa kuitenkin monenlaisia ja monenhintaisia mahdollisuuksia päästä…
Onnentunnetta Savonlinnan saaristomaisemassa
Laiturilta avautuu suomalainen järvimaisema parhaimmillaan; edessä suuri hiljalleen lainehtiva järvenselkä ja kaukana häämöttävät riippakoivut vastapäisellä rannalla. Tässä maisemassa työstä ja kiireestä stressaantunut kaupunkilainen…
Lounasristeily m/s Elviiralla
Tässä taas yksi mainio kesävinkki niin meille paikallisille kuin matkailijoillekin. M/s Elviira tekee heinäkuussa torstaisin lounasristeilyjä kello 11.30 ja 13. Risteily suuntautuu upeaan…
Kiinnostavia veneilykohteita Savonlinnan seudulla
Savonlinna on Saimaan veneilyn upea solmukohta. Valloittavien vesien ja sokkeloisten saaristojen katveesta löytyy paljon mielenkiintoisia ja kauniita käyntikohteita. Tässä vinkiksi muutama. Kongonsaaren luolat…
10 hyvää syytä tulla Savonlinnaan kesälomalle
”Saavut Savonlinnaan, tuohon välkkyvien vesien ympäröimään pieneen saarikaupunkiin, jolle luonnonkauneudessaan maassamme tuskin vertaista löytyy – löytyneekö muualtakaan. Ei sitä suotta nimetä ”Savon helmeksi”,…